Huis kopen met een tijdelijk contract?

  • Ook als je een tijdelijk contract hebt, bijvoorbeeld een jaarcontract, kun je bij ons onder voorwaarden een hypotheek krijgen.
  • Als je een werkgeversverklaring met intentieverklaring hebt, dan behandelen we je aanvraag alsof je een vast contract hebt.
  • Krijg je geen werkgeversverklaring met intentieverklaring van je werkgever? Ook dan zijn er mogelijkheden om bij ons een hypotheek af te sluiten.

Intentieverklaring werkgever

Kom je na je tijdelijke contract in aanmerking voor een vast contract? Vraag je werkgever dan om een intentieverklaring. De intentieverklaring is onderdeel van een werkgeversverklaring. Je werkgever geeft met een intentieverklaring aan dat het de bedoeling is dat je volgende contract een vast contract is. Op voorwaarde dat je hetzelfde blijft presteren en de bedrijfsomstandigheden niet veranderen.

Krijg je geen werkgeversverklaring met intentieverklaring van je werkgever? Dan gaan we uit van het gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar. Met een maximum van het laatste jaarinkomen.

Hypotheek aanvragen met de Arbeidsmarktscan

Als je een tijdelijk contract hebt, is het nu ook mogelijk om een hypotheek aan te vragen met behulp van de Arbeidsmarktscan. Dit is een tool die berekent wat jouw kansen als flexwerker in loondienst op de arbeidsmarkt zijn voor de komende vijf jaar. Hoe meer punten, hoe groter de kans dat je snel een andere baan kunt vinden waar je ongeveer even veel zult kunnen gaan verdienen.

Is de uitslag van de scan zeventig punten of hoger? Dan kom je als flexwerker eerder in aanmerking voor een hypotheek (met of zonder NHG) en kun je de scan gebruiken bij het aanvragen van een hypotheek bij een aantal geldverstrekkers. De voorwaarde is wel dat je de in de laatste 14 maanden, 12 maanden hebt gewerkt.

Voor wie is de Arbeidsmarktscan?

De Arbeidsmarktscan is bedoeld voor flexwerkers in loondienst zoals oproepkrachten en werknemers met een tijdelijk contract die een werkgeversverklaring zonder intentieverklaring hebben. Uitzendkrachten kunnen deze regeling niet gebruiken. Zij gebruiken de Perspectiefverklaring. Hoe vraag ik de Arbeidsmarktscan aan? Je kunt de Arbeidsmarktscan aanvragen op op Arbeidsmarktkansen.nl of bij je hypotheekadviseur van Sarvé Hypotheken. Hij kan jou ook uitleggen wat jouw mogelijkheden zijn voor een hypotheek.