Duurzamer wonen stond bij veel mensen al hoog op de agenda en is door de energiecrisis alleen maar belangrijker geworden. Want hoewel de prijs van gas en elektriciteit gelukkig weer iets is gedaald, betalen we nog steeds veel meer dan anderhalf jaar geleden.

Reden genoeg dus om je huis (verder) te verduurzamen. Maar waar begin je mee?

Duurzaam huis financieren

Willen verduurzamen is één ding, het betalen een ander. Gelukkig zijn ook daar oplossingen voor, zelfs als je geen dikke portemonnee hebt. Zo kun je vaak een hogere hypotheek afsluiten als je jouw huis energiezuiniger wilt maken. Sommige banken geven je zelfs korting op de hypotheekrente als je huis duurzaam is!

Groene leningen

Daarnaast zijn er speciale ‘groene leningen’, waarover je relatief weinig rente betaalt. Zo biedt het Nationaal Warmtefonds (waaraan onder andere de Rijksoverheid deelneemt)  aan. En misschien kun je bij jouw gemeente terecht voor de zogenoemde. Verder bieden ook banken specifieke leningen aan voor het financieren van jouw duurzame maatregelen.

0% rente

Is het verzamelinkomen van jouw huishouden niet hoger dan € 48.625? Dan kun je misschien zelfs lenen tegen een rentetarief van 0%. Sinds eind vorig jaar biedt het Nationaal Warmtefonds deze interessante mogelijkheid aan. Het geleende geld kun je gebruiken om je huis te isoleren, maar bijvoorbeeld ook om er zonnepanelen of een warmtepomp mee te kopen.

30% subsidie

Verder is de subsidieregeling van de overheid sinds vorig jaar nog aantrekkelijker dan ‘ie al was. Kreeg je voorheen nog 20% subsidie als je tenminste twee isolerende maatregelen nam, nu is dat 30%. De overheid betaalt dan dus bijna één derde van jouw verduurzaming!

Nieuw is dat je in 2023 ook in aanmerking komt voor subsidie als je maar één maatregel neemt. De subsidie is dan wel lager (15%).

Expert

Er is dus veel te kiezen als je je huis wilt verduurzamen. Wil je daar eens met een expert over praten? Neem dan contact met ons op. Als Erkend Financieel Adviseur kennen we als geen ander de mogelijkheden die je hebt om jouw energiezuinige huis te financieren.

  • Kijkt verder dan jouw hypotheek
  • Verzekert je van financieel advies van hoge kwaliteit
  • Werkt volgens een strenge beroepscode
  • Is bewezen deskundig
  • Biedt overzicht en inzicht in al je financiën
  • Helpt bij het verduurzamen van je woning

 

Wil jij meer weten? Wij vergelijken meer dan 40 banken en zoeken de beste deal. De eerste afspraak is altijd kosteloos.