Als ondernemer vraag je net zo eenvoudig en snel een hypotheek aan als ieder ander, zelfs als je een startende ondernemer of zzp’er bent.

Vaak hebben ondernemers en zzp’ers te maken met schommelingen in inkomen. Bij het beoordelen van een hypotheek kijken we naar je behaalde resultaten, maar ook naar je toekomstige prognoses.

Als zelfstandige na 1 jaar een woning kopen

Ben je een zzp’er en op zoek naar een huis? Op dit moment zijn er meer mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten, met of zonder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Voorheen moest je minstens 3 jaar als zelfstandige actief zijn, maar nu is het mogelijk om al na 1 jaar zelfstandigheid een verantwoorde en betaalbare hypotheek af te sluiten, met of zonder NHG. Laat je toetsinkomen deskundig en onafhankelijk vaststellen.

Het verkrijgen van een hypotheek voor ondernemers is vaak ingewikkeld. Hierdoor kan het lastig zijn om bij reguliere hypotheekadviseurs terecht te kunnen. Als specialisten voor ondernemers weten we hoe we jouw financiën moeten beoordelen en hoe jouw inkomen voor de hypotheek getoetst wordt. Wij staan klaar om je te helpen tijdens een persoonlijk adviesgesprek.

Een hypotheek met NHG

Bij het afsluiten van een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) ben je verzekerd van een verantwoorde lening. Dit biedt een vangnet als je door omstandigheden je hypotheek niet meer kunt betalen, zoals bij ingrijpende veranderingen zoals werkloosheid, relatiebeëindiging of het verlies van je partner. NHG is mogelijk bij de aankoop van een huis, een verbouwing en bij financiering van energiebesparende maatregelen.

In het kort

Met de Inkomensverklaring Ondernemer krijgt elke ondernemer die langer dan één jaar zelfstandig werkt toegang tot een hypotheek met NHG.

  • Onafhankelijke rekenexperts bepalen het inkomen
  • Aanvraag mogelijk via een hypotheekadviseur of rechtstreeks bij enkele geldverstrekkers
  • Snel duidelijkheid binnen enkele dagen

Rekenexperts

Laat een Inkomensverklaring Ondernemer opstellen door een van de geselecteerde rekenexperts.

Je bent vrij om een van deze experts te kiezen, op voorwaarde dat je geen zakelijke relatie hebt (gehad) met de gekozen partij in de afgelopen 2 jaar.

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Hoeveel je als zelfstandige kunt lenen? Of ben je net gestart en vraag je je af of je een hypotheek kunt afsluiten? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.