Het kopen van een huis is een grote stap. Ben je nieuw op de woningmarkt en wil je graag jouw droomhuis kopen? Het is essentieel dat je hypotheek aansluit bij jouw behoeften, met het oog op de toekomst. Je kunt op ons rekenen voor advies op maat, gebaseerd op jouw individuele situatie.

Wat houdt het regelen van een nieuwe hypotheek in? Welke soorten hypotheek zijn er en waar moet je op letten bij het kopen van jouw eerste huis of een andere woning? Zoek je een hypotheek die past bij jouw specifieke omstandigheden? Wij staan klaar om je te helpen!

Starterslening: Extra financiering voor jouw eerste Huis

De Starterslening overbrugt het verschil tussen jouw maximale hypotheek en de prijs van de woning die je op het oog hebt. Het is een aanvullende lening voor jouw eerste koophuis, gefaciliteerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Je kunt deze lening verkrijgen via jouw gemeente. Controleer op www.svn.nl of jouw gemeente de Starterslening aanbiedt.

 • Maak jouw eerste koopwoning haalbaar
 • De eerste 3 jaar geen maandelijkse lasten
 • Een betrouwbaar vangnet dankzij NHG (Nationale Hypotheek Garantie)

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de Starterslening en wat het maximale bedrag is dat je kunt lenen?

Een Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

 • Met NHG ben je verzekerd van een verantwoorde en betaalbare hypotheek.
 • NHG werkt samen met de geldverstrekker om oplossingen te vinden als je moeite hebt met het betalen van jouw hypotheek.
 • Je ontvangt korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt duurzaamheidsmaatregelen financieren tot 106% van de woningwaarde.
 • Zelfs zonder vast contract kan het mogelijk zijn om een hypotheek te verkrijgen.
 • Het is ook mogelijk om deze af te sluiten om een bestaande hypotheek te verhogen, bijvoorbeeld voor een verbouwing.

De Voordelen van NHG

Kies je voor een hypotheek met NHG, dan weet je zeker dat deze past bij jouw inkomen. Je leent nooit te veel, waardoor je genoeg overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen. NHG is beschikbaar voor de aankoop van een huis, renovatiekosten of energiebesparende initiatieven.

 • Als je door ingrijpende veranderingen in je leven, zoals het overlijden van een partner of een relatiebreuk, moeite krijgt om jouw hypotheek te betalen, biedt NHG een betrouwbaar vangnet waar je op kunt rekenen. NHG biedt ondersteuning in dergelijke situaties.
 • Geldverstrekkers belonen deze extra zekerheid met lagere hypotheekrentes.
 • NHG helpt senioren, nieuwkomers en ondernemers bij het verkrijgen van verantwoorde leningen met NHG.
 • Ook zonder vast contract zijn er mogelijkheden om een lening met NHG af te sluiten.
 • Als je al plannen hebt om jouw huis duurzamer te maken, kun je dit direct opnemen in je hypotheek. Met het NHG Energiebespaarbudget kun je ook alvast geld reserveren. Ook voor renovaties kun je een hypotheek met NHG afsluiten.
 • Als je jouw woning met verlies verkoopt, kan NHG onder bepaalde voorwaarden de restschuld kwijtschelden.

Lagere maandlasten belangrijk? 40 Jaar startershypotheek

Normaal gesproken hebben hypotheken een looptijd van 30 jaar. Maar a.s.r. biedt als enige een hypotheek die je in 40 jaar aflost. Hierdoor verdeel je de aflossing over een langere periode, wat resulteert in lagere maandelijkse kosten. Bovendien zijn de hypotheekrentetarieven van a.s.r. vergelijkbaar met andere aanbieders op de markt. Is dit interessant voor jou? Laat je adviseren door Sarvé Hypotheken.

Verduurzaming Integreren in jouw hypotheek

Heeft jouw nieuwe huis een laag energielabel? Vergeet dan niet om verduurzaming mee te nemen in jouw hypotheek! Duurzame verbeteringen aan jouw woning kunnen gunstig uitpakken voor jouw maandelijkse kosten, de waarde van jouw woning, het woongenot én voor het milieu. Bovendien zorg je ervoor dat het huis in de zomer lekker koel blijft en extra warmte behoudt in de winter.

Tip: Wist je dat je tot 106% van de woningwaarde mag lenen voor energiebesparende maatregelen? Zonder energiebesparing is dit maximaal 100%. Hoeveel extra je kunt lenen, hangt af van jouw persoonlijke situatie.