Heb je plannen om je huis te verbouwen? Of de verbouwing nu groot of klein is; de voorbereiding is vaak hetzelfde.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een verbouwing te financieren. Zo kun je een verbouwing betalen met een extra hypotheek of een persoonlijke lening. Onze Adviseur kan je helpen een keuze te maken die bij jouw situatie en verbouwing past.

Het is vaak voordeliger om je hypotheek te verhogen voor een verbouwing dan om er een persoonlijke lening voor af te sluiten. De hypotheekrente is namelijk meestal lager dan de rente op een persoonlijke lening. Kun je aantonen dat je huis meer waard is geworden en je een overwaarde hebt? Dan kun je je hypotheek meestal verhogen.

duurzaam verbouwen

Als je je huis gaat verbouwen of renoveren, kun je overwegen om in je plan energiebesparende maatregelen mee te nemen, waarmee je de energie die je opwekt beter kunt behouden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het plaatsen van zonnepanelen
  • Een warmtepomp
  • Isolerend glas
  • Isolerende kozijnen
  • Spouwmuurisolatie

Als je jouw huis gaat verbouwen, is het soms mogelijk in aanmerking te komen voor subsidies in je gemeente of om de energiebesparende maatregelen mee te financieren in je hypotheek. Bij meeste geldverstrekkers is het mogelijk om bij een verbouwing met energiebesparende voorzieningen extra te lenen. Door je huis te verduurzamen, bespaar je mogelijk niet alleen op je energiekosten, maar verbeter je vaak ook het woonklimaat in je huis (qua temperatuur en geluid) en draag je bij aan een beter milieu. Bovendien investeer je in je huis, waardoor de waarde mogelijk stijgt.

Tip: ga je je hypotheek verhogen? Vergeet dan niet na te kijken of je de hypotheekrente kunt aftrekken in je belastingaangifte. Neem hiervoor eventueel contact op met ons.